
De rode Sangria kennen de mensen meeste wel, maar de witte Sangria is ook een echte aanrader. Deze wordt gemaakt met Cava i.p.v. rode wijn. Wat de Sangria heerlijk fris maakt en dus de ideale cocktail om op een mooie warme dag te drinken. Bij de hippe Beachclubs van Ibiza zoals, Tropicana, Blue Marlin, Yemanja wordt de witte Sangria ook veel geserveerd. Haal een beetje Ibiza in huis en maak deze heerlijk frisse Sangria voor je vrienden en familie, succes gegarandeerd.
Ingrediƫnten:
2 perziken
1 sinaasappel
1 handje aardbeien
frambozen of druiven (witte of rode maakt niet uit)
500 ml vers geperst grapefruit- of sinaasappelsap
3 kaneelstokjes
takjes verse munt
Cava Brut
125 ml brandy
ijsblokjes
Benodigdheden:
Grote glazen kan en wijnglazen
Bereiding:
Was het fruit goed. Snijd de sinaasappel en perziken in dunne schijfjes en halveer de aardbeien. Pak de kan en doe daar al het fruit in (inclusief de frambozen of druiven). Daarna voeg je de 500 ml vers geperste grapefruit- of sinaasappelsap, kaneelstokjes en de munt erbij en zet je de kan afgedekt in de koelkast. Laat deze een uur in de koelkast staan, zodat het goed koud kan worden. Daarna roer je voorzichtig (je wilt niet dat je fruit gaat brokkelen) de brandy erdoor en vul je het aan met de Cava Brut. Haal de kaneelstokjes eruit en schenk de Sangria in de wijnglazen. Lekker met ijsblokjes erin en garneer eventueel ook met wat takjes munt. Doe ook ijsblokjes in de glazen kan, zodat de Sangria lekker koud blijft.
Salud!!!